Wednesday, January 24, 2018

11:53:00 PM

Dashing Lets Go Manchester Contest hadiah menarik untuk kaki bola

Dashing Lets Go Manchester
          Perhatian!...perhatian! kepada semua peminat bola.. yang mana rasa diri dia memang peminat fanatik kelab bola Manchester City dan juga Manchester United ada can nak pi tengok perlawanan antara dua gergasi ni secara live.. bukan tengok kat tv tau...ni pi sendiri tengok kat stadium...ha pi Manchester tengok kat sana... tak mau ka?

          Dashing la ni tengah buat contest untuk tahun ke-3, peraduan ke Manchester ni. Bukan susah pun, senang ja. Peraduan ni dan start daari 31 Oct 2017 lagi sampai hujung bulan ni, 31 Jan 2018. Tak pa masih ada masa lagi. Lagipun pun peraduan ni bukannya susah...diulangi...bukan susah.

Man C vs Man U 'live'

          Percutian selama 4 hari 3 malam ni, bukan sahaja pemenang akan menonton 2 daripada kelab bola sepak terbesar di dunia yang bertarung menentang satu sama lain dari tempat duduk VIP di Stadium Etihad tetapi juga termasuk lawatan dan lawatan ke Muzium, Stadium Bola Sepak Negara seperti Old Trafford, Etihad dan Anfield. 

         Selain itu, terdapat peluang untuk berinteraksi dan meminta autograf daripada beberapa Legenda MCFC. Di samping itu, terdapat Magical Mystery Tour di stadium, dan  pemenang akan dibawa ke lokasi yang berkaitan dengan band muzik terkenal, The Beatles.




BUY > WHATSAPP > WIN

Apa yang perlu anda lakukan?

Beli mana-mana produk DASHING atau ELITE dalam satu resit tunggal

Whatsapp 
Gambar resit
Nama (seperti dalam KP)
Nombor KP
Tempat pembelian (nama kedai)

dan hantar  ke 
+ 6016-9972373.



Jadi, apa yang anda tunggu?

Sertai sekarang dan jadilah yang berdiri di VIP berdiri menonton perlawanan live di hadapan mata anda dengan 50,000 peminat dan DASHING, jenama penjagaan lelaki terkemuka di Malaysia! 

Peraduan ini berakhir pada 31 Januari 2018.




Untuk mendapatkan maklumat lanjut :


Talian bantuan :03-80238311.

Monday, January 15, 2018

8:03:00 AM

Natasya Riverside Resort, Gopeng - Resort dalam dusun

Assalamualaikum/ Salam sejahtera

Kisah kembara kami.. Kembara KBBA9

Mercu tanda..

          Pembukaan tahun 2018 team Kembara KBBA9 berpeluang ke Natasya Resort Riverside, Gopeng Perak. Perjalanan dari KL ni ambil masa lebih kurang dalam 1 1/2 jam... ikut pemanduan masing-masing lah kan...kalau bawa slow dan banyak berhenti tu mungkin ambil masa lebih lagi. 

          Macam kitaorang ni, bertolak seawal 7.30 pagi tapi ye lah, nak carpool kan..ambil masa sikit. Nak berkumpul dan macam-macam hal lagi.. kami pergi dengan 2 buah kereta dan janji nak berkumpul di RnR Sungai Buloh. Kalau dah ramai-ramai ni, memang macam-macam hal la.. sarapan, tunggu orang, nak ke tandas.. biasalah hal-hal macam ni kalau berjalan beramai-ramai.. tapi ni semua rencah yang menyerikan lagi pengalaman kita kan?

          Kami tiba di Natasya Riverside Resort dalam pukul 12 macam tu. Nak ke sini senang je...gps kan ada..hehehehe cari je Natasya Riverside Resort. Dari highway PLUS tu exit Gopeng, dan dari tol Gopeng tu lebih kurang 10 minit kot. Sepanjang perjalanan tu memang nampak orang jual durian kiri kanan jalan.. pergh.. meleleh air liur tengok wei..

DUSUN
          Sampai je kat resort tu, wahhh... memang macam dalam dusun la. Kawasan resort ni memang dipenuhi dengan pokok-pokok kayu seperti durian, rambutan, langsat, cempedak dan banyak lagi la.. buat orang yang tak biasa dengan dusun ni, aku memang teruja lebih bila tengok pokok yang penuh dengan buah-buah..

Berketul² kat atas pokok ni ha...
Buah cempedak di luar pagar...

          Kami juga bernasib baik kerana sekarang ni musim durian kan...memang pokok-pokok durian di dalam kawasan ni  penuh dengan buah.. tapi menurut staff kat Natasya Riverside Reosrt ni sekrang dah akhir-akhir musim durian. Jadi buah dah tak banyak... tak banyak katanya.. aku dongak kat atas pokok nampak penuh je dengan buah... kalau time buah tengah banyak macam mana lah ye..

         Apa yang paling menarik, makan tengah hari kami, nak tahu apa menu pembukaan dia? mestilah durian... aku yang dari tadi dah memang terliur tengok durian yang orang jual kat tepi jalan kan... memang ini lah masa yang ditunggu-tunggu... melantak memang tak ingat orang belakang.. lepas satu-satu buah yang dibuka.. semua kena rasa lah... durian kan, rasa setiap buah berbeza.. bukan macam makan buah lain.
Tengok lah isi dia..nyummeh
Makan sampai tak habis..
Kendurian...
Makan tak ingat orang belakang dah..
          Dan satu lagi pengalaman menarik kat sini adalah bila dengar je "gedebummm".. masing-masing teruja sampai bertepuk tangan... pastu berlari cari buah durian yang gugur... bagi yang tak pernah rasa pengalaman macam ni, macma aku, it is priceless, makan buah yang baru gugur..perghhh... pastu bangun awal-awal pagi pusing-pusing kawasan resort cari buah...heaven wei...


CHALET
          Kat sini ada 2 jenis chalet yang disediakan, Cabin Chalet dan juga Wooden Chalet. Kami semua diberikan Wooden Chalet sepanjang kami menginap di sini. Suasana kat sini memang tenang dan kawasan sekitar resort ni dijaga rapi. Memang sedap mata memandang...pemandangan pun cantik.

Wooden Chalet
          Sangat sesuai untuk yang datang berkeluarga sebab memang sangat selesa dan santai. Berukuran 400sqft. Chalet ni dilengkapi dengan 1 katil kelamin (queen size) dan2 katil bujang ( double decker). Boleh muat untuk 2 orang dewasa dan 3 orang kanak-kanak. Terdapat ruang istirehat dilengkapi dengan sofa untuk menonton tv sambil minum kopi atau teh dan cerek elektrik serta kopi/teh memang disediakan untuk tetamu. Selain itu setiap chalet juga ada balkoni untuk bersantai. Setiap chalet dilengkapi dengan penghawa dingin dan bilik air.

Kemas, bersih dan selesa

Harga untuk Wooden Chalet

Cabin Chalet
          Untuk Cabin Chalet pula, keluasannya ada 200sqft, separuh daripada keluasan Wooden Chalet. Cabin Chalet ni macam kontena yang telah diubah suai menjadi chalet. Tapi jangan risau, sebab cabin chalet ni juga dilengkapi dengan penghawa dingin dan bilik air di dalamnya. Lcd tv juga dipasang di dalam cabin chalet ni. Cabin ni sesuai untuk mereka dan datang secara berkumpulan. setiap cabin tedapat 3 katil bujang yang boleh memuatkan 3 orang dewasa. Tetapi untuk keluarga kecil yang hendak menginap di cabin ini juga boleh. Semuanya mengikut keselesaan masing -masing.

Tenang dan damai je kan...

Harga untuk Cabin Chalet


          Selain dari tu, banyak lagi kemudahan yang disediakan di sini, anataranya karaoke, dewan, surau, bilik mandi/air, trampolin, basikal... dan banyak juga aktiviti-aktiviti outdoor yang boleh buat kat sini.. apa yang kami buat kat sini? takkan mai sini makan durian je kan? Haaaa.. yang tu kena tunggu entri lepas ni lah ye... jangan lupa singgah Natasya Riverside Resort kalau ke Gopeng ye.. pasti tak menyesal..

Suasana di Cabin Chalet

Makan sampai mabuk durian

Bangunan utama

Untuk kanak-kanak

Teringin plak nak naik kuda ni.

Tidur dalam hammock ni sure terbabas

Meja ni boleh buat utk tempat meeting gak
MENARIK KAN?

Friday, December 8, 2017

9:11:00 AM

NY Steak Shack memang best...


          Sekarang dah cuti sekolah kan... mesti banyak program yang diatur untuk anak-anak .. ye la bila depa cuti macam-macam la nak kena atoq kan? kalau tak alamatnya rumah tu jadi tongkang pecah la, melain kan mak 'ON' mode singa 24 jam.. larat ka?

           Tapi la ni ok la skit kan, banyak tempat-tempat boleh pi masa cuti-cuti sekolah ni... water park la, taman tema la, JPO, GPO dan macam-macam O lagi lah kan. Mesti ada anak-anak request nak makan tu nak makan ni kan... kalau mekdi dan kepci tu dah biasa sangat kan?

          Apa kata cuti ni bawa famili pergi makan kat NY Steak Shack? Tak pernah dengaq ka? takkan la tak pernah dengaq kan.. NY Steak Shack ni bawa cawangan dia.. ada kat Mid Valley, Sunway Piramid, IOI city Putrajaya, 1 Utama, Subang Parade, AEON Mall Shah Alam, Sunway Velocity, Sogo, Alamanda Putrajaya dan Melawati Mall.. haaaa banyak kan cawangan dia.. alah yang dok Penang, Kedah tu jangan la buat muka... bila hangpa mai KL boleh masukkan NY Steak Shack ni dalam list tempat-tempat nak dilawati kat area sini...haaaa kannnn, ok tak idea tu.. mekdi kepci dah banyk kat sana nun...

          Apa yang ada kat sini? meh sini nak bagitau apa yang ada ... Menu dia ada Starters,Salad & Soup, Burgers, Sharing Platters, Chicken & Fish, Pasta & Rice, Steaks dan  Lamb. Boleh order nak  Sizzling (Mix, Grill, Duo). Ari tu aku pi makan steak, tu pun orang belanja. tapi steak kat sini harga berpatutan.. harga mampu makan la... tak la mencekik darah...hehehehe.. tapi gambar ari tu tak dak la plak.. aku tunjuk gambar-gambar dari website NY Steak Shack lah no.. 

         Ni antara gambar-gambar menu yang terdapat kat NY Steak Shack nih...

Starters


Mary's Adventure
The Bomb

Burgers


Southwest chicken sandwich
Steaks


   

Lamb
Grill Lamb shoulder



Amacam? menarik tak... tengok harga pun berpatutan kan? Rasa dia pun sedap.. memang bebaloi lah. Hari tu aku pi makan kat Sogo. Tingkat atas yang ada food court tu..kalau naik lif, NY Steak Shack ni ada kat bahagian kanan.. senang je nak cari..

So kepada yang belum pernah rasa tu TRY CUBA TEST... haaaa mesti datang lagi nanti...
Selamat menjamu selera..